Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-23 01:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/det-verkliga-problemet-ar-aklagare-som-loper-amok/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Det verkliga problemet är åklagare som löper amok”

Inte ens domstolarna har någon möjlighet att ingripa mot åklagare som envisas med att bedriva ändlöst långa förundersökningar för att sedan väcka utsiktslösa åtal, skriver de 64 advokaterna.
Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 15/12. Åklagares kritik mot ”vissa” försvarsadvokaters ”framtoning” är en pseudodebatt. Det verkliga rättssäkerhetsproblemet är att det inte går att komma till rätta med de åklagare som löper amok. Det är hög tid att åklagarna åläggs ett personligt ansvar med ett effektivt disciplinärt system för att förundersökningen sköts på rätt sätt, skriver 64 advokater.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.