Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-08 13:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/digitalisera-kulturarvet-for-demokratins-skull/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Digitalisera kulturarvet för demokratins skull”

I dag saknas resurser för att bevara information på tusen­tals videoband och ljudband som snart inte kommer vara läsbara, skriver artikel­författarna.
Foto: Nick Gentry/REX
Foto: Nick Gentry/REX/TT

DN DEBATT 4/1.

Fem institutionschefer: Digitalisera det svenska kulturarvet och den samhällsviktiga informationen hos våra arkiv, bibliotek och museer.

Det är hög tid för Sverige att genomföra en storskalig och kraftfull satsning på digitalisering. Andra länder har insett betydelsen och ligger före. Exempelvis har Norge i en stor satsning digitaliserat tryckt och audiovisuellt material vid Nasjonalbiblioteket.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.