Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-31 08:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/digitaliserad-socialtjanst-kan-losa-framtidens-behov/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Digitaliserad socialtjänst kan lösa framtidens behov”

Förhoppningen är att en framtida klient enklare, och oftare, ska kunna kommunicera med sin socialsekreterare i realtid, genom att själv kunna boka tider, välja lämplig digital kanal, eller ta del av dokumentation, skriver debattörerna.
Foto: Christine Olsson/TT

Nytt projekt i Helsingborg. I vår digitala verklighet knyter många sina kontakter via sociala medier. Skulle även en del av mötena inom socialtjänsten kunna flytta ut på nätet? För att svara på den frågan startar vi ett projekt för att undersöka en delvis digitaliserad socialtjänst, skriver representanter för bland annat Helsingborgs stad och Lunds universitet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.