Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-23 08:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/digitaliserad-socialtjanst-kan-losa-framtidens-behov/

DN Debatt

DN Debatt. ”Digitaliserad socialtjänst kan lösa framtidens behov”

Förhoppningen är att en framtida klient enklare, och oftare, ska kunna kommunicera med sin socialsekreterare i realtid, genom att själv kunna boka tider, välja lämplig digital kanal, eller ta del av dokumentation, skriver debattörerna.
Förhoppningen är att en framtida klient enklare, och oftare, ska kunna kommunicera med sin socialsekreterare i realtid, genom att själv kunna boka tider, välja lämplig digital kanal, eller ta del av dokumentation, skriver debattörerna. Foto: Christine Olsson/TT

Nytt projekt i Helsingborg. I vår digitala verklighet knyter många sina kontakter via sociala medier. Skulle även en del av mötena inom socialtjänsten kunna flytta ut på nätet? För att svara på den frågan startar vi ett projekt för att undersöka en delvis digitaliserad socialtjänst, skriver representanter för bland annat Helsingborgs stad och Lunds universitet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in