Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-28 22:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/digitaliserad-valfard-minskar-kostnaden-for-flyktingkrisen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Digitaliserad välfärd minskar kostnaden för flyktingkrisen”

Försäkringskassan lyckas sänka sina kostnader per ärende som hanteras med mer än fyra procent per år samtidigt som kvaliteten ökar, allt tack vare en genomtänkt utbyggnad av ärendehantering på nätet, skriver artikelförfattaren.
Foto: Claus Gertsen TT

Skattehöjningar inte självskrivna. SKL menar att kommunalskatterna måste höjas kraftigt, bland annat på grund av ökade kostnader för flyktingar. Sådana varningar har kommit på skam förr. Och i dag finns stora möjligheter att förbättra välfärden och sänka kostnaderna med hjälp av smart digitalisering, skriver Stefan Fölster, Reforminstitutet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.