Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-03 20:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/din-trafik-avlyssnas-aven-utan-fra-lagen/

DN DEBATT

DN Debatt. "Din trafik avlyssnas även utan FRA-lagen"

FRA-direktör: svenska folket fredas inte från avlyssning bara för att vi inte lyssnar i Sverige. Att FRA-lagen skulle innebära en Stasiliknande övervakning, unik för västerlandet, är helt enkelt inte sant. Och lagen gör inte heller FRA:s signalspaning till en av de tre mest omfattande i Västeuropa. Främmande underrättelsetjänster bedriver redan en omfattande avlyssning. Om FRA slutade lyssna på internationell trafik till och från Sverige skulle vi bara bli beroende av vad utländska underrättelsetjänster uppsnappar. Oron för att FRA skulle bli ett instrument för övervakning av svenska folket är obefogad. FRA:s system skulle passa mycket dåligt för en sådan uppgift och lagens spärrar kommer att fungera, skriver Anders Wik, nyss avgången överdirektör vid FRA.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.