Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-02 22:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/direktorers-maktmissbruk-jamforbart-med-korruption/

DN DEBATT

DN Debatt. "Direktörers maktmissbruk jämförbart med korruption"

Näringslivsveteraner ställer bolagsdirektörerna till svars för finanskrisen: En liten klick privata ekonomiska makthavare gynnar varandra på bekostnad av pensionssparare och löntagare. De svenska direktörernas maktmissbruk är jämförbart med korruption och blir inte bättre av att statens stöd till banksektorn höjer bankoligopolets vinster snarare än hjälper deras kunder. Dagens finansiella kris borde ge möjlighet till omprövning av sådant massmissbruk. Men de få tecken på detta som syns till har även från företagsledningar förklarats vara enbart symbolgester. Och Volvos vd Leif Johansson vägrar att upphöra med sin bonus samtidigt som tusentals människor avskedas. Det skriver Thomas Franzén, fd riksgäldsdirektör, Bengt Rydén, fd vd Stockholms Fondbörs, Lars Öjefors, fd vd Industrifonden tillsammans med andra ledamöter av Etikkollegiet.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs gratis till nyårsafton!

Alla artiklar gratis fram till 31 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.