Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 01:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/dodsfall-och-sjukdomar-nar-extremvadret-blir-allt-vanligare/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Dödsfall och sjukdomar när extremvädret blir allt vanligare”

Sommarens höga temperaturer i Sverige och andra delar av Europa understryker vikten av snabbt agerande, skriver artikelförfattarna.
Sommarens höga temperaturer i Sverige och andra delar av Europa understryker vikten av snabbt agerande, skriver artikelförfattarna. Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 1/12. Den extremvärme som världen allt oftare upplever skadar människors hälsa, hotar och tar liv och belastningen på sjukvården ökar alltmer. Det visar en ny rapport från tidskriften The Lancet. Risken ökar för dödsfall och ökad sjuklighet. Allvarliga sjukdomar som denguefeber kan på sikt etableras i Europa, skriver åtta experter på miljö och hälsa.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.