Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-22 20:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/dodssjuka-patienter-far-inte-livsviktig-behandling/

DN Debatt

DN Debatt. ”Dödssjuka patienter får inte livsviktig behandling”

Sjukhuset ville primärt inte tillåta ytterligare behandling. Efter diskussioner högst upp i sjukhusledningen tilläts ytterligare en dos stromaceller. I dag, 4 månader senare, mår patienten bra utvecklas och växer fint, skriver artikelförfattarna.
Sjukhuset ville primärt inte tillåta ytterligare behandling. Efter diskussioner högst upp i sjukhusledningen tilläts ytterligare en dos stromaceller. I dag, 4 månader senare, mår patienten bra utvecklas och växer fint, skriver artikelförfattarna. Bild: Johan Alp Akademiska

I kölvattnet av Macchiarini-skandalen har KI och KS förbjudit användning av modern cellterapi. En liten baby i Uppsala blev den sista patienten vars liv kunde räddas med hjälp av så kallade stromaceller. Hur etiskt är det att undanhålla patienter banbrytande behandling? skriver överläkarna Britt-Marie Frost och Britt Gustafsson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in