Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-27 03:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/dodssjuka-patienter-far-inte-livsviktig-behandling/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Dödssjuka patienter får inte livsviktig behandling”

Sjukhuset ville primärt inte tillåta ytterligare behandling. Efter diskussioner högst upp i sjukhusledningen tilläts ytterligare en dos stromaceller. I dag, 4 månader senare, mår patienten bra utvecklas och växer fint, skriver artikelförfattarna.
Foto: Johan Alp Akademiska

I kölvattnet av Macchiarini-skandalen har KI och KS förbjudit användning av modern cellterapi. En liten baby i Uppsala blev den sista patienten vars liv kunde räddas med hjälp av så kallade stromaceller. Hur etiskt är det att undanhålla patienter banbrytande behandling? skriver överläkarna Britt-Marie Frost och Britt Gustafsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.