Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 12:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/domstolens-skal-att-saga-nej-till-nobel-center-haller-inte/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Domstolens skäl att säga nej till Nobel Center håller inte”

Nobel Center tar fasta på Alfred Nobels idé om människans möjligheter att förstå och förbättra världen och som stolt står upp för betydelsen av kunskap, fakta, empiri och vetenskap. Det ska ha en central placering i en stad som sätter dessa värden högt, skriver artikelförfattarna.
Foto: Nobelhuset AB

DN DEBATT 9/6. Mark- och miljödomstolen sa nyligen nej till Nobel Center på Blasie­holmen i Stockholm av tre huvudsakliga skäl: trafiken, värdefall på en grannfastighet och riksintresset Stockholms innerstad. Vi kan inte se att domstolens skäl att säga nej är hållbara, skriver Nobelstiftelsens Carl-Henrik Heldin och Lars Heikensten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.