Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-25 02:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/domstolens-skal-att-saga-nej-till-nobel-center-haller-inte/

DN Debatt

DN Debatt. ”Domstolens skäl att säga nej till Nobel Center håller inte”

Nobel Center tar fasta på Alfred Nobels idé om människans möjligheter att förstå och förbättra världen och som stolt står upp för betydelsen av kunskap, fakta, empiri och vetenskap. Det ska ha en central placering i en stad som sätter dessa värden högt, skriver artikelförfattarna.
Nobel Center tar fasta på Alfred Nobels idé om människans möjligheter att förstå och förbättra världen och som stolt står upp för betydelsen av kunskap, fakta, empiri och vetenskap. Det ska ha en central placering i en stad som sätter dessa värden högt, skriver artikelförfattarna. Foto: Nobelhuset AB

DN DEBATT 9/6. Mark- och miljödomstolen sa nyligen nej till Nobel Center på Blasie­holmen i Stockholm av tre huvudsakliga skäl: trafiken, värdefall på en grannfastighet och riksintresset Stockholms innerstad. Vi kan inte se att domstolens skäl att säga nej är hållbara, skriver Nobelstiftelsens Carl-Henrik Heldin och Lars Heikensten.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in