Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-09 14:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/du-ignorerar-kvinnorna-i-allt-du-gor-carl-bildt/

DN DEBATT

DN Debatt. "Du ignorerar kvinnorna i allt du gör, Carl Bildt"

Unik mätning av organisationen Kvinna till Kvinna avslöjar att utrikesministern helt ignorerar kvinnor i sina tal, pressutskick, bloggar och framträdanden. Av de 25 tal av Carl Bildt som finns utlagda på UD:s hemsida nämns kvinnors roll i fredsbyggande blott en gång. Av 276 pressmeddelanden om fred och säkerhet finns inte ett enda som berör kvinnor. Inte heller Bildts blogg "Alla dessa dagar" nämner någon gång kvinnors rättigheter eller kvinnors roll för fred och säkerhet. Och under sina täta resor till konfliktregioner har Bildt aldrig träffat representanter för kvinnoorganisationer. Det framgår av en granskning som vi gjort av utrikesministerns registrerade verksamhet sedan hans tillträde. Resultatet är att Bildt får en ofullständig bild av verkligheten, skriver Lena Ag, generalsekreterare i organisationen Kvinna till Kvinna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.