Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-13 08:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/dubblat-bensinpris-kravs-for-att-na-riksdagens-klimatmal/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Dubblat bensinpris krävs för att nå riksdagens klimatmål”

Fenomen som e-handel och bilpooler kan inte förväntas få någon större effekt på bilresandet, i varje fall inte före år 2030. Trots snabb tillväxt står bilpoolerna för mindre än en halv promille av bilparken, skriver Per Kågeson.
Fenomen som e-handel och bilpooler kan inte förväntas få någon större effekt på bilresandet, i varje fall inte före år 2030. Trots snabb tillväxt står bilpoolerna för mindre än en halv promille av bilparken, skriver Per Kågeson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 17/6. Politikerna måste inse att de låtit sig vilseledas. Beslutet att minska utsläppen av koldioxid från transportsektorn (exklusive flyg) med 70 procent mellan 2010 och 2030 bygger på bristfälliga underlag. Införda och beslutade styrmedel kommer bara att nå 30 procent. Sänks målet till 45 procent kan det nås med en hård satsning, skriver Per Kågeson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in