Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-22 23:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/effekten-av-rysk-propaganda-och-desinformation-overdrivs/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Effekten av rysk propaganda och desinformation överdrivs”

Satsningen år 2015 på den svenskspråkiga versionen av statliga ”Sputnik News” med nyheter och information med ett uttalat pro-ryskt perspektiv misslyckades och den lades ned förra året, skriver artikelförfattarna.
Satsningen år 2015 på den svenskspråkiga versionen av statliga ”Sputnik News” med nyheter och information med ett uttalat pro-ryskt perspektiv misslyckades och den lades ned förra året, skriver artikelförfattarna. Foto: Faksimil från Sputnik News år 2015.

Det råder inga tvivel om att ryska aktörer försöker påverka Sverige med propaganda och desinformation. Men en onödigt stor rädsla för ryska påverkansoperationer kan få oss att lägga resurser på fel saker och riskerar att försämra allmänhetens tillit till vårt demokratiska system, skriver Björn Jerdén och Niklas Bremberg, Utrikespolitiska institutet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in