Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 00:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/effekten-av-rysk-propaganda-och-desinformation-overdrivs/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Effekten av rysk propaganda och desinformation överdrivs”

Satsningen år 2015 på den svenskspråkiga versionen av statliga ”Sputnik News” med nyheter och information med ett uttalat pro-ryskt perspektiv misslyckades och den lades ned förra året, skriver artikelförfattarna.
Satsningen år 2015 på den svenskspråkiga versionen av statliga ”Sputnik News” med nyheter och information med ett uttalat pro-ryskt perspektiv misslyckades och den lades ned förra året, skriver artikelförfattarna. Foto: Faksimil från Sputnik News år 2015.

Det råder inga tvivel om att ryska aktörer försöker påverka Sverige med propaganda och desinformation. Men en onödigt stor rädsla för ryska påverkansoperationer kan få oss att lägga resurser på fel saker och riskerar att försämra allmänhetens tillit till vårt demokratiska system, skriver Björn Jerdén och Niklas Bremberg, Utrikespolitiska institutet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.