Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 07:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/effektivare-med-stod-pa-plats-an-slantar-i-pappmugg/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Effektivare med stöd på plats än slantar i pappmugg”

En av de 115 romska familjern i rumänska Gradinari som fått äganderätt till sina bostäder i samarbete mellan kommunen och Hjärta till hjärta. Borgmästaren Iona Mihai är andra person från vänster. Till höger om honom artikelförfattaren.
Foto: Mikael Good

Helhetsperspektiv krävs. Vår biståndsorganisation kan med projekt i Rumänien ge stor utväxling på skänkta pengar. Att ge pengar i Sverige gagnar en del familjer, för andra riskerar det att leda till social katastrof. Vi måste bryta de strukturer som håller den romska minoriteten i beroendeställning, skriver Rickard Klerfors, Hjärta till hjärta.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.