Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 17:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/effektivt-att-ge-bistand-som-ett-stod-till-landets-budget/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Effektivt att ge bistånd som ett stöd till landets budget”

Budgetstöd leder också till minskad spädbarnsdödlighet, liksom till att fler går i skola och har rent vatten, skriver artikelförfattaren.
Budgetstöd leder också till minskad spädbarnsdödlighet, liksom till att fler går i skola och har rent vatten, skriver artikelförfattaren. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 15/10. Den form av bistånd som mottagarlandet kan använda fritt har nästan försvunnit. Frågan är varför. Min utvärdering visar att budgetstöd har varit ett mycket effektivt instrument för att bekämpa fattigdom. Resultaten är slående. Däremot finns inga belägg för att budgetstöd har ökat korruptionen, som kritikerna varnat för, skriver forskaren Geske Dijkstra.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.