Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 12:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/efter-astra-zenecas-besked-behovs-en-offensiv-regering/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Efter Astra Zenecas besked behövs en offensiv regering”

Ny näringspolitik krävs. Betydelsen av nedmonteringen av Astra Zenecas forskning går inte att överskatta. Företaget svarar för fem procent av Sveriges totala exportvärde och 15 procent av industrins forskningssatsningar. Siffrorna illustrerar Astra Zenecas strategiskt viktiga roll för svensk innovation. Regeringen måste nu utforma en offensiv näringspolitik som inte bara utgår från statsfinansiella och fiskala hänsyn. Det är hög tid att sätta innovation, entreprenörskap och kunskapsdriven tillväxt i fokus för den ekonomiska politiken, skriver Pontus Braunerhjelm och Martin Andersson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.