Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-28 20:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ekonomin-maste-styras-bort-fran-kop-och-slang-samhallet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ekonomin måste styras bort från köp-och-släng-samhället”

Sverige har bostadsbrist men runt städerna växer förrådshotell upp, fyllda av saker som glömts bort, skriver Isabella Lövin och Gustav Fridolin.
Foto: Erik Simander/TT

DN DEBATT 19/8. Vi lever i ett “köp och släng-samhälle” där prylar flygs hit från Asien och kastas innan de hunnit användas. En konsumtion som också orsakar utsläpp utomlands. Nu behöver ekonomin styras om så att den skapar lönsamhet i att prylar håller längre, har mindre klimatpåverkan, flera användare under sin livslängd och slutligen återvinns, skriver Gustav Fridolin (MP) och Isabella Lövin (MP).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.