Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-17 05:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ekonomin-skadas-om-vi-inte-anpassar-coronastrategin/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ekonomin skadas om vi inte anpassar coronastrategin”

Om stora delar av omvärlden har munskydd i kollektivtrafiken trots att evidensen är svag bör vi tillsvidare göra likadant för att visa att även vi tar smittbekämpning på allvar. Vi måste ändå snart hantera trängsel i kollektivtrafiken på något sätt, skriver Oskar Nordström Skans.
Om stora delar av omvärlden har munskydd i kollektivtrafiken trots att evidensen är svag bör vi tillsvidare göra likadant för att visa att även vi tar smittbekämpning på allvar. Vi måste ändå snart hantera trängsel i kollektivtrafiken på något sätt, skriver Oskar Nordström Skans. Foto: FrankHoermann/TT

DN DEBATT 21/5.

Nationalekonomen Oskar Nordström Skans: Vi bör vara pragmatiska och harmonisera vårt smittskydd med omvärldens för att inte isoleras.

Sverige uppfattas i nuläget ofta som ett land där virusbekämpningen inte tas på allvar. Bilden kan vara felaktig, men den riskerar att få ekonomiska konsekvenser om den inte ändras.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in