Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 12:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/elbilssatsning-racker-inte-for-att-na-klimatmalen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Elbilssatsning räcker inte för att nå klimatmålen”

Om andelen rena elbilar i nybilsförsäljningen skulle stiga till nära 90 procent år 2030 skulle det bara bidra med en utsläppsminskning på cirka 15 procent för inrikes transporter totalt, skriver artikelförfattarna.
Om andelen rena elbilar i nybilsförsäljningen skulle stiga till nära 90 procent år 2030 skulle det bara bidra med en utsläppsminskning på cirka 15 procent för inrikes transporter totalt, skriver artikelförfattarna. Foto: Roger Turesson

DN DEBATT 27/6.

Svante Axelsson, Lena Ek, Petter Holland, Magnus Kagevik och Hilde Wahl: Biodrivmedel är nödvändigt för att nå transportmålet.

Andelen biodrivmedel inom transportsektorn har ökat från 5,7 procent år 2010 till 19,4 procent år 2018. Det har varit starkt bidragande till minskningen av utsläppen från transporterna på 20 procent.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.