Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-03 11:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eldrivna-vagtransporter-kravs-for-att-na-klimatmalet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Eldrivna vägtransporter krävs för att nå klimatmålet”

När vägtransporterna elektrifierats kommer de svenska biodrivmedlen att komma väl till pass i andra länder eller för flyg och sjöfart som är svårare att elektrifiera, skriver Maria Bratt Börjesson. Bilden från 2016 visar en teststräcka med elväg utanför Sandviken.
Foto: Pontus Lundahl/TT

DN DEBATT 26/8.

Maria Bratt Börjesson: Eldrivna vägtransporter är det enda långsiktigt hållbara sättet att kraftigt minska utsläppen från transportsektorn.

Elvägar mellan storstäder kan sänka utsläppen från tunga lastbilstransporter med en tredjedel. Och med utbyggd laddinfrastruktur och förstärkt elnät kan vi utnyttja att allt fler personbilar åtminstone delvis är eldrivna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.