Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-18 09:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eliten-inser-inte-att-den-nya-tiden-kraver-starkare-stat/

DN Debatt

DN Debatt. ”Eliten inser inte att den nya tiden kräver starkare stat”

Jimmie Åkesson på Sverigedemokraternas valvaka på Vasavarvet i Stockholm. I nästa val blir sannolikt SD ännu större om inte det sociala skyddet i Sverige stärks, skriver Dan Andersson.
Jimmie Åkesson på Sverigedemokraternas valvaka på Vasavarvet i Stockholm. I nästa val blir sannolikt SD ännu större om inte det sociala skyddet i Sverige stärks, skriver Dan Andersson. Foto: Anders Wiklund/TT

Högerpopulismen har vuxit i takt med tilltagande ekonomisk otrygghet. Ett land som är öppet mot omvärlden behöver en stark stat, men i dag är medborgarna osäkra på om de får samhällets stöd när de behöver det. SD:s väljare behöver inte vara emot andra, de är oroliga för sin egen trygghet. Vi behöver en ny kompromiss mellan skyddet för utsatta människor i Sverige och hjälp till flyktingar i nöd. Annars får SD ännu större stöd 2018, skriver LO:s förra chefekonom Dan Andersson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in