Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 18:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eliten-satte-den-demokratiska-lyhordheten-pa-undantag/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Eliten satte den demokratiska lyhördheten på undantag”

Åsa Romson och Stefan Löfven vid den presskonferensen den 24 november förra året då regeringen presenterade sina åtgärder för att minska asylmottagandet.
Åsa Romson och Stefan Löfven vid den presskonferensen den 24 november förra året då regeringen presenterade sina åtgärder för att minska asylmottagandet. Foto: Erik Simander

Politisk legitimitet. Även om den generösa flyktingpolitiken hade stöd av många medborgare var den ett elitprojekt som drevs av det politiska etablissemanget i samförstånd. Nu är vägen framåt att ärligt diskutera det som varit. Hur gick det till när den demokratiska lyhördheten sattes på undantag? Det skriver professor Peter Esaiasson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.