Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-26 23:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/elnatsavgiften-kommer-att-hojas-med-uppemot-30-procent/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Elnätsavgiften kommer att höjas med uppemot 30 procent”

Det många inte känner till är att ökade priser på el även påverkar kostnaden för elnäten. Elnätsbolagen är nämligen stora köpare av el för att kompensera för nätförluster, skriver artikelförfattarna.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 14/9.

De skenande elpriserna slår nu även mot elnätsavgifter, vilket kunder kommer att märka redan på nästa faktura. Vi riskerar ett läge där mängder med företag och privatkunder hamnar i en desperat ekonomisk situation. Det finns en utväg som inte inbegriper skattemedel. Men då måste regeringen agera omedelbart, skriver företrädare för Ellevio och flera andra elnätsbolag.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.