Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-02 21:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/elpriserna-maste-regleras-for-att-skydda-konsumenten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Elpriserna måste regleras för att skydda konsumenten”

Centerledaren Maud Olofsson: Elbolagens prissättning måste regleras för att skydda alla hushåll som inte gjort ett aktivt val utan har dyra så kallade tillsvidareavtal. Centerpartiets lojalitet gentemot Alliansen har haft ett pris. Jag tror att en förklaring till till­bakagången i valet 2010 är just regeringsmaktens påfrestningar och att vi tappat samhällskritiken. Vi blev för mycket försvarare av system i stället för försvarare av enskilda människor. Det gällde sjukförsäkringen där vi drog oss undan debatten av omsorg om regeringen. Ett annat exempel är elpriserna, där många upplevt att vi stått på elbolagens sida och inte på konsumenternas. Centerpartiet ska ta större plats i Alliansen och återta den spänstiga förnyelse­roll som vi hade inför valet 2006, skriver Centerpartiets ledare.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.