Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-09 01:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/en-dag-i-taget-racker-inte-nu-behovs-langsiktiga-planer/

DN DEBATT

DN Debatt. ”En dag i taget räcker inte – nu behövs långsiktiga planer”

I jämförelse med andra OECD-länder har Sverige mycket få sjukhussängar per invånare. Det behövs fler. Då fordras hus att ha sängarna i, apparater att sköta patienterna med, intensivvårdsutrustning och mycket annat. Och framför allt personal, skriver KG Scherman.
I jämförelse med andra OECD-länder har Sverige mycket få sjukhussängar per invånare. Det behövs fler. Då fordras hus att ha sängarna i, apparater att sköta patienterna med, intensivvårdsutrustning och mycket annat. Och framför allt personal, skriver KG Scherman. Foto: Andreas Hillergren/TT

DN DEBATT 19/4.

KG Scherman: Alla måste inse att samhället inte kan vara nedstängt någon längre tid, hur mycket stödåtgärder som än sätts in.

Statsministern behöver nu inrätta en självständig krisorganisation direkt under sig själv. Den ska ta fram en långsiktig planering för ekonomi och sjukvård för tiden fram tills epidemin är över och därefter.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in