Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 09:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/en-expansiv-gron-finanspolitik-behovs-nar-recessionen-hotar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”En expansiv grön finanspolitik behövs när recessionen hotar”

Kina och Indien har omfattande behov av att dra ner på utsläpp. Därför finns stora exportmöjligheter för de företag som kan leverera klimatsmarta och resurseffektiva lösningar, skriver artikelförfattarna. Bilden från ett kinesiskt kolkraftverk.
Kina och Indien har omfattande behov av att dra ner på utsläpp. Därför finns stora exportmöjligheter för de företag som kan leverera klimatsmarta och resurseffektiva lösningar, skriver artikelförfattarna. Bilden från ett kinesiskt kolkraftverk. Foto: Alexander F. Yuan/TT

DN DEBATT 24/8. För att motverka den hotande globala recessionen bör Sverige och EU lätta på regelverken och öppna för en mer expansiv och samtidigt grön finanspolitik. Villkora därför expansionen med att lån som ökar budgetunderskottet går till investeringar i energiomställning och grön infrastruktur, skriver Anna Breman och Andreas Wallström, Swedbank.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.