Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-18 06:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/en-expansiv-gron-finanspolitik-behovs-nar-recessionen-hotar/

DN Debatt

DN Debatt. ”En expansiv grön finanspolitik behövs när recessionen hotar”

Kina och Indien har omfattande behov av att dra ner på utsläpp. Därför finns stora exportmöjligheter för de företag som kan leverera klimatsmarta och resurseffektiva lösningar, skriver artikelförfattarna. Bilden från ett kinesiskt kolkraftverk.
Kina och Indien har omfattande behov av att dra ner på utsläpp. Därför finns stora exportmöjligheter för de företag som kan leverera klimatsmarta och resurseffektiva lösningar, skriver artikelförfattarna. Bilden från ett kinesiskt kolkraftverk. Foto: Alexander F. Yuan/TT

DN DEBATT 24/8. För att motverka den hotande globala recessionen bör Sverige och EU lätta på regelverken och öppna för en mer expansiv och samtidigt grön finanspolitik. Villkora därför expansionen med att lån som ökar budgetunderskottet går till investeringar i energiomställning och grön infrastruktur, skriver Anna Breman och Andreas Wallström, Swedbank.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in