Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 01:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/en-humanitar-katastrof-med-brottsliga-fortecken/

DN DEBATT

DN Debatt. ”En humanitär katastrof med brottsliga förtecken”

Fyra repliker i anledning av min artikel om den historiska plikten att skydda den palestinska befolkningen vid tillskapandet av Israel har publicerats. De har en sak gemensamt. De bemöter inte sakfrågan om Israels och världssamfundets bristande ansvar för den palestinska befolkningen. Man väljer att i stället inrikta sig på frågor om min förment bristande behörighet att uttala mig, om att jag skulle bagatellisera Hamas som terrororganisation, samt påståendet att jag felaktigt skulle betecknat  Israel som ockupationsmakt, skriver Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.