Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-21 00:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/en-ny-centerledare-maste-vaga-omprova-politiken/

DN DEBATT

DN Debatt. ”En ny centerledare måste våga ompröva politiken”

Maud Olofsson meddelade på fredagen att hon avgår som partiledare för Centerpartiet.
Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix

Under de senaste åren har Centerpartiet glömt sitt eget idéarv och definierar sig självt mer och mer utifrån vad Moderaterna har för åsikt. Energiuppgörelsen fick till exempel allt fler att fråga sig vad partiet egentligen tycker i energifrågan – inte minst de som gick med i partiet för kärnkraftsmotståndet. En ny partiledares allra viktigaste uppdrag är att definiera Centerpartiets värdegrund och idé för samhället. Därför måste en ny partiledare ge den arbets­grupp som ska ta fram ett nytt partiprogram inför partistämman 2012 ett mycket brett mandat, skriver Magnus Andersson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.