Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-29 01:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/en-ny-myndighet-ska-stoppa-valfardsfusket/

DN DEBATT

DN Debatt. ”En ny myndighet ska stoppa välfärdsfusket”

Teknikutvecklingen har lett till en ökad digitalisering av samhället i stort och också av välfärden. En allvarlig konsekvens är att riskerna för mer avancerat och systematiskt missbruk av välfärdssystemen ökat, skriver artikelförfattarna.
Foto: Thomas Winje Øijord/TT

DN DEBATT 8/6.

Regeringens utredare Ann-Marie Begler, med flera: Den bör inrättas snarast för att skattemedel inte ska fortsätta att betalas ut felaktigt.

Beredskapen mot felaktigt utnyttjande och bedrägerier riktade mot välfärden är otillräcklig och behöver stärkas. Vi föreslår därför att en ny myndighet inrättas, Myndigheten för utbetalningskontroll.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.