Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 20:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/en-ny-myndighet-ska-stoppa-valfardsfusket/

DN DEBATT

DN Debatt. ”En ny myndighet ska stoppa välfärdsfusket”

Teknikutvecklingen har lett till en ökad digitalisering av samhället i stort och också av välfärden. En allvarlig konsekvens är att riskerna för mer avancerat och systematiskt missbruk av välfärdssystemen ökat, skriver artikelförfattarna.
Teknikutvecklingen har lett till en ökad digitalisering av samhället i stort och också av välfärden. En allvarlig konsekvens är att riskerna för mer avancerat och systematiskt missbruk av välfärdssystemen ökat, skriver artikelförfattarna. Foto: Thomas Winje Øijord/TT

DN DEBATT 8/6.

Regeringens utredare Ann-Marie Begler, med flera: Den bör inrättas snarast för att skattemedel inte ska fortsätta att betalas ut felaktigt.

Beredskapen mot felaktigt utnyttjande och bedrägerier riktade mot välfärden är otillräcklig och behöver stärkas. Vi föreslår därför att en ny myndighet inrättas, Myndigheten för utbetalningskontroll.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in