Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-07 11:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/en-rationell-religios-tro-ger-vetenskapen-en-fast-grund/

DN DEBATT

DN Debatt. ”En rationell religiös tro ger vetenskapen en fast grund”

Vi kan dra nytta av religionens unika förmåga att förankra kunskapssökandet och att upprätta etiska ramar som förpliktigar till intellektuell redlighet, skriver artikelförfattarna. På bilden syns Katarina kyrka och Stockholms moské.
Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 11/2. Det är en populär missuppfattning att religion och vetenskap står i konflikt med varandra. Det stämmer inte. Tvärtom stöder och stärker dessa två kunskapstraditioner varandra. En rationell religiös tro ger vetenskapen fast grund att stå på och hjälper till att motverka spridning av falska berättelser, skriver sju forskare från olika discipliner.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.