Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-12 23:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/en-rationell-religios-tro-ger-vetenskapen-en-fast-grund/

DN DEBATT

DN Debatt. ”En rationell religiös tro ger vetenskapen en fast grund”

Vi kan dra nytta av religionens unika förmåga att förankra kunskapssökandet och att upprätta etiska ramar som förpliktigar till intellektuell redlighet, skriver artikelförfattarna. På bilden syns Katarina kyrka och Stockholms moské.
Vi kan dra nytta av religionens unika förmåga att förankra kunskapssökandet och att upprätta etiska ramar som förpliktigar till intellektuell redlighet, skriver artikelförfattarna. På bilden syns Katarina kyrka och Stockholms moské. Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 11/2. Det är en populär missuppfattning att religion och vetenskap står i konflikt med varandra. Det stämmer inte. Tvärtom stöder och stärker dessa två kunskapstraditioner varandra. En rationell religiös tro ger vetenskapen fast grund att stå på och hjälper till att motverka spridning av falska berättelser, skriver sju forskare från olika discipliner.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in