Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 16:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/en-utbildning-racker-inte-langre-for-ett-helt-arbetsliv/

DN DEBATT

DN Debatt. ”En utbildning räcker inte längre för ett helt arbetsliv”

Den utbildning människor har med sig när de kommer in på arbetsmarknaden räcker inte ett helt arbetsliv. För att kunna arbeta fram till pensionen måste vi lära nytt redan medan vi har ett arbete, skriver artikelförfattarna.
Den utbildning människor har med sig när de kommer in på arbetsmarknaden räcker inte ett helt arbetsliv. För att kunna arbeta fram till pensionen måste vi lära nytt redan medan vi har ett arbete, skriver artikelförfattarna. Foto: Foto Alamy

Reform behövs. I framtiden kommer tryggheten inte att ligga i anställningstid, utan i kompetens. Men enskilda arbetsgivare satsar sällan på generell kompetensutveckling. Därför behöver vi en reform för livslångt lärande för att få hög sysselsättning och minskade klyftor, skriver analysgruppen Arbetet i framtiden.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.