Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-04 05:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/enhetlig-begravningsavgift-blir-dyr-for-stockholmarna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Enhetlig begravningsavgift blir dyr för stockholmarna”

Stockholms stad har ett effektivt begravningsväsende med få men stora begravningsplatser, som Skogskyrkogården, och betraktar därtill avgiften som just en avgift som kommunens invånare betalar för specifika tjänster.
Foto: Susanne Hallman

Tre gånger högre avgift. När folkbokföringen ändras vid årsskiftet införs en enhetlig begravningsavgift i landet. Men systemet innehåller inga incitament till effektivisering och för stockholmarna kan avgiften öka kraftigt. Dessutom finns risken att många inte kan begravas där de önskar, skriver Lotta Edholm och Fredrik Malm (FP).

DIGITAL PRENUMERATION

Läs gratis till nyårsafton!

Alla artiklar gratis fram till 31 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.