Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 15:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/enkelsparig-debatt-om-skogen-kan-bromsa-klimatarbetet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Enkelspårig debatt om skogen kan bromsa klimatarbetet”

Det som är bäst för klimatet är också det som är bäst för skogsägaren – det vill säga att de avverkade träden kan sågas till virke och därmed under lång tid binda koldioxid i byggnader, skriver artikelförfattarna.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 20/4.

Annie Lööf (C) med flera: Riskfylld strategi när debattörer och EU-kommissionen hävdar att det bästa för klimatet är att låta skogen stå.

I debatten åter­kommer många enkelspåriga perspektiv som kan leda fel. Exempelvis är den hållbara bioenergin viktig i Sveriges ambition att öka det förnybara – den kan fasa ut fossila energislag och ta tillvara på restprodukter från skogsbruket.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.