Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 18:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/enkla-jobb-med-laga-loner-ger-inte-fler-jobb-for-flyktingar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Enkla jobb med låga löner ger inte fler jobb för flyktingar”

Det finns skäl att varna för förenklade slutsatser från övergripande arbetsmarknadsstatistik och med enbart denna som motiv kräva drastiska förändringar av både lönebildning och arbetsmarknadspolitik, skriver artikelförfattarna.
Det finns skäl att varna för förenklade slutsatser från övergripande arbetsmarknadsstatistik och med enbart denna som motiv kräva drastiska förändringar av både lönebildning och arbetsmarknadspolitik, skriver artikelförfattarna. Foto: Jessica Gow/TT

Integration. I Storbritannien är andelen enkla jobb större än i Sverige och arbetsmarknaden flexiblare. Trots det är sysselsättningsgraden för flyktingar som vistats kort tid i landet densamma som i Sverige. För flyktingar som vistats längre i landet är sysselsättningsgraden högre i Sverige, skriver KTH-forskarna Hans Lööf och Gustav Martinsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.