Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-09 06:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/enkla-jobb-med-laga-loner-ger-inte-fler-jobb-for-flyktingar/

DN Debatt

DN Debatt. ”Enkla jobb med låga löner ger inte fler jobb för flyktingar”

Det finns skäl att varna för förenklade slutsatser från övergripande arbetsmarknadsstatistik och med enbart denna som motiv kräva drastiska förändringar av både lönebildning och arbetsmarknadspolitik, skriver artikelförfattarna.
Det finns skäl att varna för förenklade slutsatser från övergripande arbetsmarknadsstatistik och med enbart denna som motiv kräva drastiska förändringar av både lönebildning och arbetsmarknadspolitik, skriver artikelförfattarna. Foto: Jessica Gow/TT

Integration. I Storbritannien är andelen enkla jobb större än i Sverige och arbetsmarknaden flexiblare. Trots det är sysselsättningsgraden för flyktingar som vistats kort tid i landet densamma som i Sverige. För flyktingar som vistats längre i landet är sysselsättningsgraden högre i Sverige, skriver KTH-forskarna Hans Lööf och Gustav Martinsson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in