Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 20:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/enorma-mojligheter-att-snabbt-bygga-ut-fornybar-el/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Enorma möjligheter att snabbt bygga ut förnybar el”

Motorn i omställningen är billig förnybar el. Den kan snabbt byggas ut i stor skala och ge industrin den tillgång på el som krävs för satsningar på vätgas och elektrifiering, skriver artikelförfattarna.
Motorn i omställningen är billig förnybar el. Den kan snabbt byggas ut i stor skala och ge industrin den tillgång på el som krävs för satsningar på vätgas och elektrifiering, skriver artikelförfattarna. Foto: Johan Nilsson/TT

DN DEBATT 15/9.

Forskare och branschföreträdare: Regering och riksdag måste nu visa politiskt mod och vilja genom att skapa de nödvändiga förutsättningarna.

Sverige har bland världens bästa möjligheter att snabbt bygga ut förnybar el till rimlig kostnad. Här finns förutsättningarna för en snabb utbyggnad av elproduktionen och en snabbare elektrifiering av samhället.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.