Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 01:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ensamheten-kostar-samhallet-minst-13-miljarder-per-ar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ensamheten kostar samhället minst 13 miljarder per år”

SCB-statistik visar att över en miljon människor saknar en nära vän: ensamheten bär med sig stora negativa konsekvenser för samhället, skriver Jakob Forssmed (KD).
SCB-statistik visar att över en miljon människor saknar en nära vän: ensamheten bär med sig stora negativa konsekvenser för samhället, skriver Jakob Forssmed (KD). Foto: Steffen Schmidt/TT

DN DEBATT 24/10. Trots tydligt belagda hälsokonsekvenser har det hittills saknats beräkningar av de offentligfinansiella och samhällsekonomiska kostnaderna av ensamhet i svensk kontext. Sverige måste sluta se ensamheten som ett individuellt problem och börja betrakta den som det samhällsproblem den är, skriver Jakob Forssmed (KD).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.