Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 10:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ersatt-bromma-med-bana-for-gront-flyg-pa-arlanda/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ersätt Bromma med bana för grönt flyg på Arlanda”

Regeringen behöver köpa loss Arlandabanan för att möjliggöra för ökat tågresande. Även tågförbindelserna mellan Arlanda och övriga Mälardalen samt med Ostkusten behöver förbättras, skriver artikelförfattarna.
Foto: Patrik C Österberg/TT

DN DEBATT 22/5.

Stockholms Handelskammare: Vi är beredda att ompröva vår hittillsvarande ståndpunkt och menar nu att Bromma kan avvecklas.

Vi föreslår att den rullbana som måste anläggas på nya Arlanda för att ersätta Bromma bör göras till en ”grön rullbana” och tillägnas hållbart flyg, såsom elektriska flygplan och framtida vätgasplan, skriver Urban Edenström och Andreas Hatzigeorgiou.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.