Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-12 17:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/etnifierad-underklass-riskerar-att-bli-permanent-i-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Etnifierad underklass riskerar att bli permanent i Sverige”

Erfarenheter från Tyskland visar att det ger positiva sysselsättningseffekter om bidragstagare får sitt bidrag nedsatt om de, exempelvis, skolkar från möten eller kommer för sent till praktikplatsen, skriver Benjamin Dousa.
Erfarenheter från Tyskland visar att det ger positiva sysselsättningseffekter om bidragstagare får sitt bidrag nedsatt om de, exempelvis, skolkar från möten eller kommer för sent till praktikplatsen, skriver Benjamin Dousa. Foto: Alexander Mahmoud

DN DEBATT 15/4. Redan i dag är Sveriges underklass etnifierad. För att den inte ska bli bestående krävs reformer. Jag föreslår i en ny rapport en mer restriktiv bidragspolitik, en skolpolitik för klassresenärer och sänkta skatter på låga inkomster. Ska Sverige förbli ett land där den som är begåvad men fattig kan lyckas behövs en ny politik, skriver Benjamin Dousa, MUF.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in