Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-07 10:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/etnifierad-underklass-riskerar-att-bli-permanent-i-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Etnifierad underklass riskerar att bli permanent i Sverige”

Erfarenheter från Tyskland visar att det ger positiva sysselsättningseffekter om bidragstagare får sitt bidrag nedsatt om de, exempelvis, skolkar från möten eller kommer för sent till praktikplatsen, skriver Benjamin Dousa.
Foto: Alexander Mahmoud

DN DEBATT 15/4. Redan i dag är Sveriges underklass etnifierad. För att den inte ska bli bestående krävs reformer. Jag föreslår i en ny rapport en mer restriktiv bidragspolitik, en skolpolitik för klassresenärer och sänkta skatter på låga inkomster. Ska Sverige förbli ett land där den som är begåvad men fattig kan lyckas behövs en ny politik, skriver Benjamin Dousa, MUF.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.