Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 08:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ett-efterblivet-paradis-for-olagliga-it-pirater/

DN DEBATT

DN Debatt. "Ett efterblivet paradis för olagliga IT-pirater"

Mediemagnaten Carl-Johan Bonnier: Sveriges trovärdighet som rättsstat urgröps om vi inte stärker skyddet för upphovsrätten på nätet. Sverige framstår i ett internationellt perspektiv som efterblivet och ett paradis för aktiviteter som i andra länder betraktas som olagliga och orättfärdiga. Den flata inställningen till piratkopiering på nätet, olaglig fildelning, är inte bra för Sverige. Vår trovärdighet som rättsstat urgröps och svenska företag möter allt oftare misstro globalt. Anledningen till att så få här i landet törs ta ställning mot denna piratverksamhet är det höga pris i form av nättrakasserier som drabbar dem som vill stärka skyddet för upphovsrätten på internet. Det skriver Carl-Johan Bonnier, styrelseordförande i Bonnier AB.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.