Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-31 21:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ett-minskat-pensionsgap-forutsatter-politiska-beslut/

DN DEBATT

DN Debatt. "Ett minskat pensionsgap förutsätter politiska beslut"

Om vi redan i morgon fick ett arbetsliv där kvinnor och män tjänar exakt lika ­mycket, så skulle pensionerna inte bli lika stora förrän om 40–50 år, skriver Pensions­myndigheten med anledning av internationella kvinnodagen,
Foto: Henrik Isaksson/TT

DN DEBATT 8/3.

Representanter för Pensionsmyndigheten: Inkomstskillnader i arbetslivet skapar ett pensionsgap mellan ­kvinnor och män. Det går att göra förändringar av systemet. Men besluts­fattare som vill minska pensionsgapet måste också ta ställning till i vilken grad arbete ska löna sig i pensionskuvertet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.