Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 21:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ett-museum-om-forintelsen-ska-oppna-i-stockholm-2022/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ett museum om Förintelsen ska öppna i Stockholm 2022”

I regeringsförklaringen efter valet 2018 tillkännagav regeringen att ett nytt museum skulle etableras för att bevara och föra vidare minnet av Förintelsen. I dag, på Förintelsens minnesdag, tar regeringen nu nästa steg för att förverkliga detta, skriver Anna Ekström (S), Stefan Löfven (S) och Amanda Lind (MP).
Foto: Ninni Andersson, Regeringskansliet

DN DEBATT 27/1.

Stefan Löfven (S), Anna Ekström (S) och Amanda Lind (MP): Förintelsen och minnet av den är en angelägenhet för alla i vårt land.

Regeringen vill inrätta Sveriges museum om Förintelsen som ett självständigt museum i Stockholm. Vi kommer att återkomma med besked om hur en särskild museibyggnad ska etableras och vi bedömer att museet ska kunna ta emot sina första besökare i juli nästa år.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.