Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-19 20:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ett-museum-om-forintelsen-ska-oppna-i-stockholm-2022/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ett museum om Förintelsen ska öppna i Stockholm 2022”

I regeringsförklaringen efter valet 2018 tillkännagav regeringen att ett nytt museum skulle etableras för att bevara och föra vidare minnet av Förintelsen. I dag, på Förintelsens minnesdag, tar regeringen nu nästa steg för att förverkliga detta, skriver Anna Ekström (S), Stefan Löfven (S) och Amanda Lind (MP).
I regeringsförklaringen efter valet 2018 tillkännagav regeringen att ett nytt museum skulle etableras för att bevara och föra vidare minnet av Förintelsen. I dag, på Förintelsens minnesdag, tar regeringen nu nästa steg för att förverkliga detta, skriver Anna Ekström (S), Stefan Löfven (S) och Amanda Lind (MP). Foto: Ninni Andersson, Regeringskansliet

DN DEBATT 27/1.

Stefan Löfven (S), Anna Ekström (S) och Amanda Lind (MP): Förintelsen och minnet av den är en angelägenhet för alla i vårt land.

Regeringen vill inrätta Sveriges museum om Förintelsen som ett självständigt museum i Stockholm. Vi kommer att återkomma med besked om hur en särskild museibyggnad ska etableras och vi bedömer att museet ska kunna ta emot sina första besökare i juli nästa år.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in