Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-19 01:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ett-museum-om-forintelsen-ska-oppna-i-stockholm-2022/

DN Debatt

DN Debatt. ”Ett museum om Förintelsen ska öppna i Stockholm 2022”

I regeringsförklaringen efter valet 2018 tillkännagav regeringen att ett nytt museum skulle etableras för att bevara och föra vidare minnet av Förintelsen. I dag, på Förintelsens minnesdag, tar regeringen nu nästa steg för att förverkliga detta, skriver Anna Ekström (S), Stefan Löfven (S) och Amanda Lind (MP).
I regeringsförklaringen efter valet 2018 tillkännagav regeringen att ett nytt museum skulle etableras för att bevara och föra vidare minnet av Förintelsen. I dag, på Förintelsens minnesdag, tar regeringen nu nästa steg för att förverkliga detta, skriver Anna Ekström (S), Stefan Löfven (S) och Amanda Lind (MP). Foto: Ninni Andersson, Regeringskansliet

DN DEBATT 27/1.

Stefan Löfven (S), Anna Ekström (S) och Amanda Lind (MP): Förintelsen och minnet av den är en angelägenhet för alla i vårt land.

Regeringen vill inrätta Sveriges museum om Förintelsen som ett självständigt museum i Stockholm. Vi kommer att återkomma med besked om hur en särskild museibyggnad ska etableras och vi bedömer att museet ska kunna ta emot sina första besökare i juli nästa år.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in