Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-29 21:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ett-osakligt-och-onyanserat-public-service-maste-reformeras/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ett osakligt och onyanserat public service måste reformeras”

Det krävs mod att reformera public service, något som nuvarande regering undviker och något som övrig opposition ännu inte har en reformagenda för, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 21/11. Public service-bolagen lever inte upp till saklighets- och opartiskhetskravet. Vi vill därför reformera public service genom att bland annat slå samman dagens tre public service-bolag till ett och inrätta ett vetenskapsråd som går igenom granskningsärenden. Andelen internationella nöjesproduktioner bör också begränsas, skriver fyra SD-företrädare.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.