Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-19 21:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ett-svek-att-aldreomsorgens-problem-forblivit-olosta/

DN Debatt

DN Debatt. ”Ett svek att äldreomsorgens problem förblivit olösta”

Även om Sverige lägger stora resurser på äldreomsorgen, även om drygt 80 procent är nöjda med sitt äldreboende och nästan 90 procent är nöjda med sin hemtjänst, så finns stora problem som måste lösas, skriver artikelförfattarna.
Även om Sverige lägger stora resurser på äldreomsorgen, även om drygt 80 procent är nöjda med sitt äldreboende och nästan 90 procent är nöjda med sin hemtjänst, så finns stora problem som måste lösas, skriver artikelförfattarna. Foto: TT

DN DEBATT 25/1.

Ebba Busch (KD) och Michael Anefur (KD): Vårt besked är detta: välfärdslöftet till Sveriges äldre ska inte bara hållas. Det ska utökas.

Vi har nu läst rapporten från den utredning om äldreomsorgen som regeringen Löfven skrotade när den tillträdde år 2014. Så gott som alla de problem som både vi och utredarna såg för sex år sedan har förblivit olösta.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in