Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 05:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/etta-pa-var-onskelista-stopp-for-torsktralning-i-ostersjon/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Etta på vår önskelista: Stopp för torsktrålning i Östersjön”

Gamla torskar (8 år) väger i dag 60-70 procent mindre än för 10 år sedan. Trenden är densamma för alla ålderskategorier. För fiskaren betyder det att ansträngningen för att få upp sin kvot ökar dramatiskt, skriver artikelförfattarna.
Gamla torskar (8 år) väger i dag 60-70 procent mindre än för 10 år sedan. Trenden är densamma för alla ålderskategorier. För fiskaren betyder det att ansträngningen för att få upp sin kvot ökar dramatiskt, skriver artikelförfattarna. Foto: Tommy Svensson

Radikala åtgärder krävs. Situationen är så allvarlig att vi måste föreslå ett totalt trålfiskestopp på torsk i Östersjön. Vill vi ha ett bestånd i framtiden, måste något göras nu. Vi skulle kunna stoppa allt trålfiske under tre år, se hur det påverkar bestånden och sedan bedöma om det behöver förlängas, skriver representanter för Baltic Sea 2020.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in