Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-22 17:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/etta-pa-var-onskelista-stopp-for-torsktralning-i-ostersjon/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Etta på vår önskelista: Stopp för torsktrålning i Östersjön”

Gamla torskar (8 år) väger i dag 60-70 procent mindre än för 10 år sedan. Trenden är densamma för alla ålderskategorier. För fiskaren betyder det att ansträngningen för att få upp sin kvot ökar dramatiskt, skriver artikelförfattarna.
Foto: Tommy Svensson

Radikala åtgärder krävs. Situationen är så allvarlig att vi måste föreslå ett totalt trålfiskestopp på torsk i Östersjön. Vill vi ha ett bestånd i framtiden, måste något göras nu. Vi skulle kunna stoppa allt trålfiske under tre år, se hur det påverkar bestånden och sedan bedöma om det behöver förlängas, skriver representanter för Baltic Sea 2020.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.