Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 13:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eu-domslutet-om-genteknik-hotar-nodvandig-vaxtforskning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”EU-domslutet om genteknik hotar nödvändig växtforskning”

Det är beklagansvärt att domstolen inte tagit hänsyn till de vetenskapliga bevis som finns. Exempelvis att genom-editerade växter innehåller mer precisa förändringar än de växter som behandlats med radioaktiv strålning eller mutagena kemikalier, skriver artikelförfattarna.
Det är beklagansvärt att domstolen inte tagit hänsyn till de vetenskapliga bevis som finns. Exempelvis att genom-editerade växter innehåller mer precisa förändringar än de växter som behandlats med radioaktiv strålning eller mutagena kemikalier, skriver artikelförfattarna. Foto: Matt York/TT

DN DEBATT 12/9. Vi är starkt kritiska till utslaget i EU-domstolen om den nya gentekniken Crispr. Det hotar vår framtida livsmedelsförsörjning och arbetet med att minska jordbrukets negativa miljöpåverkan. Politikerna måste inse de om­fattande negativa konsekvenserna och skyndsamt utarbeta en vetenskapligt baserad policy, skriver sex universitets- och högskolerektorer.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.