Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-22 04:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eu-domslutet-om-genteknik-hotar-nodvandig-vaxtforskning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”EU-domslutet om genteknik hotar nödvändig växtforskning”

Det är beklagansvärt att domstolen inte tagit hänsyn till de vetenskapliga bevis som finns. Exempelvis att genom-editerade växter innehåller mer precisa förändringar än de växter som behandlats med radioaktiv strålning eller mutagena kemikalier, skriver artikelförfattarna.
Det är beklagansvärt att domstolen inte tagit hänsyn till de vetenskapliga bevis som finns. Exempelvis att genom-editerade växter innehåller mer precisa förändringar än de växter som behandlats med radioaktiv strålning eller mutagena kemikalier, skriver artikelförfattarna. Foto: Matt York/TT

DN DEBATT 12/9. Vi är starkt kritiska till utslaget i EU-domstolen om den nya gentekniken Crispr. Det hotar vår framtida livsmedelsförsörjning och arbetet med att minska jordbrukets negativa miljöpåverkan. Politikerna måste inse de om­fattande negativa konsekvenserna och skyndsamt utarbeta en vetenskapligt baserad policy, skriver sex universitets- och högskolerektorer.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in