Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-02 07:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eu-forskares-uppgifter-om-skogsbruk-var-gravt-felaktiga/

DN DEBATT

DN Debatt. ”EU-forskares uppgifter om skogsbruk var gravt felaktiga”

I Nature-artikeln menar man att den avverkade arealen i Sverige ökat med 36 procent under studieperioden. Men de nationella fältinventeringarna visar att den minskat med 8 procent, skriver artikelförfattarna.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 29/4.

Två svenska forskare: I en starkt polariserad kontext borde det vara viktigt att lyssna på forskarna. Men är de alltid att lita på?

Starka grupper pläderar för moratorium för skogsbruk, andra hävdar skogsbrukets positiva roll för klimatet. Vi beskriver ett fall där EU:s forskare rapporterade gravt felaktiga resultat och slutsatser med politiska implikationer.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs för endast 25 kr/mån.

Du får alla artiklar för endast 25 kr/mån i ett helt år, därefter ordinarie pris 149 kr/mån. Du får e-DN de första 30 dagarna. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.