Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-18 03:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eu-forskares-uppgifter-om-skogsbruk-var-gravt-felaktiga/

DN DEBATT

DN Debatt. ”EU-forskares uppgifter om skogsbruk var gravt felaktiga”

I Nature-artikeln menar man att den avverkade arealen i Sverige ökat med 36 procent under studieperioden. Men de nationella fältinventeringarna visar att den minskat med 8 procent, skriver artikelförfattarna.
I Nature-artikeln menar man att den avverkade arealen i Sverige ökat med 36 procent under studieperioden. Men de nationella fältinventeringarna visar att den minskat med 8 procent, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 29/4.

Två svenska forskare: I en starkt polariserad kontext borde det vara viktigt att lyssna på forskarna. Men är de alltid att lita på?

Starka grupper pläderar för moratorium för skogsbruk, andra hävdar skogsbrukets positiva roll för klimatet. Vi beskriver ett fall där EU:s forskare rapporterade gravt felaktiga resultat och slutsatser med politiska implikationer.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.