Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-04 10:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eu-har-forlorat-kampen-for-demokrati-pa-kuba/

DN DEBATT

DN Debatt. ”EU har förlorat kampen för demokrati på Kuba”

Vår genomgång av EU:s Kubapolitik sedan det nya avtalet började förhandlas visar att det är Kuba som styrt och EU som följt efter, skriver artikelförfattarna.
Foto: Xinhua, TT, TT

DN DEBATT 20/8.

Erik Jennische och Lisa Pelling: Sedan det nya avtalet mellan EU och Kuba började förhandlas är det Kuba som styrt och EU som följt efter.

Den kubanska regeringen har sedan avtalet undertecknades hösten 2016 systematiskt brutit mot skrivningar om demokrati och mänskliga rättigheter. Sverige bör kräva att EU säger upp avtalet om Kuba inte börjar genomföra politiska och juridiska förändringar som syftar till demokrati.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.