Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-06 14:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eu-kan-ersatta-usa-i-globalt-ledarskap-inom-handeln/

DN DEBATT

DN Debatt. "EU kan ersätta USA i globalt ledarskap inom handeln"

För att hindra att en Trump-inspirerad rättslöshet sprider sig är det viktigt att tongivande WTO-medlemmar som EU med flera deklarerar ett slags ”pakt” för att slå vakt om det multilaterala handelssystemet, skriver Carl B Hamilton.
Foto: IBL

DN DEBATT 2/10. Under Donald Trumps tid vid makten har USA:s handelspolitik blivit alltmer protektionistisk. Det har gjort EU:s roll som global aktör och för­svarare av ett multilateralt handelssystem än viktigare. Luckan efter USA kan inte fyllas om EU skulle agera enligt en ”EU first”-princip, skriver Carl B Hamilton, särskild rådgivare till EU:s handels­kommissionär.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.